Hunab K’u

Posted by on Okt 7, 2012 in portfolio, slider, Translucent spraypaintings | 4 comments

Hunab K’u

Hunab K’u is het hart van de melkweg, de plaats die de Maya’s de kosmische baarmoeder noemen. Hunab K’u is de Ene Schepper van Maat en Beweging, het hart van de melkweg waaruit volgens de Maya’s alle maat en en beweging komt. Hunab Ku wordt gezien als zender van uitstralende energie/informatie. Het gebruikt sterren als lenzen om energie naar planeten te zenden. Voor onze Aarde is de Zon (“Kin” in Yucatec taal) de hoofd overbrenger voor de energie van Hunab Ku. Het is de lens waardoor Aarde direkte galactische informatie ontvangt. Hunab K’u is zowel het één als het ander, als noch het één, noch het ander. Het is mannelijk én vrouwelijk en toch is het onzijdig. In Guatemala noemen ze het ook vaak: Hart van de Hemel én hart van de Aarde.

 

Hunab Ku was, to the Mayans, the supreme God and ultimate Creator and was located in the center of the Milky Way galaxy. It represented the gateway to other galaxies beyond our Sun as well as all of the consciousness that has ever existed in this, our own galaxy. Hunab Ku, according to the Mayans, is also the consciousness which organized all matter from a whirling disk – into stars, planets and solar systems. Hunab Ku is the Mother Womb which is constantly giving birth to new stars and it gave birth to our own Sun and planet Earth as well as the other planets found in our solar system. They also believed that the ultimate Creator directs everything that happens in our galaxy from its center through the emanation of periodic energy bursts of consciousness.

 

468 ad