Thai symbols

Posted by on Nov 4, 2012 in paintings, slider, Uncategorized | 0 comments

Thai symbols

 

Op mijn reizen door Azië viel mijn oog vaak op mooie symbolen die de mensen gebruiken om iets uit te drukken of op te roepen. Vooral in Thailand vond ik mooie sierlijke symbolen voor geluk en overvloed. De mensen geloven dat het mogelijk is om hun lot te veranderen voor magische, goddelijke bemiddeling. Ze hangen deze religieuze symbolen in hun huis of bij de voordeur om de goden gunstig te stemmen. Ze worden vaak getekend door de boeddhistische monniken in de kloosters, maar de mensen tekenen ze ook zelf op de bekleding van hun auto, in taxi’s, waar je maar kijkt.

De mooisten heb ik groot op doek gezet omdat ik vond dat de schoonheid ervan ook in de westerse wereld onder de aandacht mocht komen.

 

Thai people believe it is possible to change the destiny, to escape the fate, to lessen the sufferings by magical interventions such as tattoos, amulets.

Thai symbol

Thai coin inserted into the work

Thai symbol

The “YAN” (ยันต์) is a drawing representing religious mystical symbols to protect the area from ghosts and bad spirits. This symbol can be seen in many locations such as cars, taxis, temples, doors of houses and so on.. 
468 ad