Expo @ Glowfestval 2012! te Eindhoven

Posted by on Nov 13, 2012 in Expo, Uncategorized | 1 comment

Expo @ Glowfestval 2012! te Eindhoven

 

Drie dagen voor aanvang van het jaarlijkse Glow festival in de binnenstad van Eindhoven  werden we gevraagd om een lichtkunstexpositie te verzorgen als versterking voor een andere expo van lichtkunst fotografie. Een grote eer, als je weet dat er slechts 20 kunstenaars worden geselecteerd terwijl er honderden aanvragen binnenkomen. Een belangrijk moment voor ons beginnende artiesten. Een vliegende start! Nog tijdens de opbouw werd een van de sfeerlampen al getoond op T.V, op de achtergrond bij het interview. Om dit filmpje te bekijken klik hier  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fY9E5OOuQ-Q&list=UUNj9tTUekWNq_5jUGnRQRdg

We zijn er erg trots op dat we ons werk ogen presenteren als support van een prachtige lichtkunstexpositie. Dank je wel, Ruben de Hond voor het in ons gestelde vertrouwen.

 

 Three days before the start of the annual Glowfestival we were asked to spherelight a corridor towards a lightart-exhibition of Krishna.

A big honor if you keep in mind that only 20 artist are selected out of many hundreds who apply. A gain momentum for us beginning artists. Meanwhile building it up, one of the spherelights (the mega magnoliabranchelier) was already on T.V. We are so proud to present our work as support to a magnificent upcoming artist Krishna Joeloemsingh. And thank you Ruben de Hond for putting your faith in us.

Glow: http://www.gloweindhoven.nl/website/glow/glow.php

Krishna:  http://www.krishna.nu/

Me under the mega magnolia branchelier as seen on T.V ;-)

cherryblossom

Magnolia branchelier

Another magnolia branchelier

Moonflower

Close up

New work; roots and pearls

Close up

Nico’s recycled tree made from an old lightning conductor

 

Onze werkwijze:

Lampen

Ons werk is een crossover van (sier/interieur)kunst en design. We werken veelal met natuurlijke en/of recycled materialen. Alledaags en toch bijzonder. We werken met krachtige lijnen en grillige takken. Die geven een ontwerp iets ongedwongens. De lampen die ‘in bloei’ staan  en de vergroeingen in het hout zijn een zinspeling op de onvoorspelbaarheid van de natuur. Om te laten zien hoe mooi oud hout is en om er leven in te brengen, brengen we altijd kleur en/of licht aan in een object. Door hun kleur, licht en natuurlijke vormen brengen ze meteen leven in een interieur.

Ik stel mezelf graag in de gelegenheid me in sierkunst uit te leven en te bewijzen dat ook gewone dingen indrukwekkend kunnen zijn.
Het gaat hierbij niet om de materiële waarde, maar om de bijzondere eigenschappen van een object.
Mijn manier van werken met deze objecten heet in de kunst van Ikebana (Japanse bloemsierkunst) ‘hana-no-kokoro’ oftewel ‘natuurhart’. Dit duid op een verbinding van hart tot hart tussen het organische materiaal en de kunstenaar. Leren luisteren waar de tak om vraagt is essentieel in deze vorm van kunst. Zelf egoloos aan de kant gaan staan om het ontwerp van binnenuit te laten ontstaan. Spelen met takken tot ze vanzelf in elkaar vallen. Op die manier ontstaat vanzelf harmonie.
Het creëren van een object is een rustige bezigheid waaraan ik al mijn aandacht besteed; waar ik helemaal in opga en alles om me heen vergeet. Op deze manier leg ik iets van mezelf in elk werk en krijgt elk ontwerp iets persoonlijks.
Door op deze manier te werken worden ze veel meer dan decoratief. De werken zijn ‘aanwezig’.

 

 

468 ad