Expo ‘Licht op kunst’. Een primeur!

Posted by on Nov 13, 2012 in Expo, Uncategorized | 2 comments

Expo ‘Licht op kunst’. Een primeur!

We hebben er zin in!

Meteen aansluitend op Glow festival gingen de natuurkunst-lampen en onze allernieuwste lichtkunstwerken naar een lichtexpositie in beeldhouwatelier Vandré aan de Molenstraat 121 in Helmond. Back to the roots voor mij (Helmond is mijn geboortestad). Daar werden voor het eerst alle lampen en lichtkunstwerken die wij afzonderlijk in het afgelopen jaar  hebben gemaakt samen gebracht. Het was voor onszelf ook de eerste keer dat we alles samen zagen. Spannend!

Het was een heerlijke dag met veel bezoekers en bewonderaars. Hieronder een kleine sfeerimpressie

Impression

Orangeblossom goes well with bubbles

Impression woodwork lights

Magnolia bedroomjewel

magnolia branchelier

Onze werkwijze:

Lampen

Ons werk is een crossover van (sier/interieur)kunst en design. We werken veelal met natuurlijke en/of recycled materialen. Alledaags en toch bijzonder. We werken met krachtige lijnen en grillige takken. Die geven een ontwerp iets ongedwongens. De lampen die ‘in bloei’ staan  en de vergroeingen in het hout zijn een zinspeling op de onvoorspelbaarheid van de natuur. Om te laten zien hoe mooi oud hout is en om er leven in te brengen, brengen we altijd kleur en/of licht aan in een object. Door hun kleur, licht en natuurlijke vormen brengen ze meteen leven in een interieur.

Ik stel mezelf graag in de gelegenheid me in sierkunst uit te leven en te bewijzen dat ook gewone dingen indrukwekkend kunnen zijn.
Het gaat hierbij niet om de materiële waarde, maar om de bijzondere eigenschappen van een object.
Mijn manier van werken met deze objecten heet in de kunst van Ikebana (Japanse bloemsierkunst) ‘hana-no-kokoro’ oftewel ‘natuurhart’. Dit duid op een verbinding van hart tot hart tussen het organische materiaal en de kunstenaar. Leren luisteren waar de tak om vraagt is essentieel in deze vorm van kunst. Zelf egoloos aan de kant gaan staan om het ontwerp van binnenuit te laten ontstaan. Spelen met takken tot ze vanzelf in elkaar vallen. Op die manier ontstaat vanzelf harmonie.
Het creëren van een object is een rustige bezigheid waaraan ik al mijn aandacht besteed; waar ik helemaal in opga en alles om me heen vergeet. Op deze manier leg ik iets van mezelf in elk werk en krijgt elk ontwerp iets persoonlijks.
Door op deze manier te werken worden ze veel meer dan decoratief. De werken zijn ‘aanwezig’.

Moonflower

Lichtkunstwerken

Omdat ik gefascineerd word door de combinatie van kleur en licht en hoe dat elkaar versterkt ben ik op het idee gekomen om lichtdoorlatende kunst te gaan maken. Licht dat door kleur heen valt geeft een nieuwe dimensie aan het werk; de kleur vangt als het ware het licht en maakt het bijna driedimensionaal. Drie van deze unieke werken worden op deze expositie voor het eerst getoond aan een groter publiek. De reacties waren hartverwarmend en overweldigend.

flowerpower

468 ad